Подиумът в Милано разцъфтя с Джорджo Армани, а Dolce & Gabbana играят със смокинга в дамските облекла

Цветя обсипаха модния подиум на Седмицата на модата в Милано при представянето на колекцията на Джорджо Армани за сезон есен-зима 2024/2025, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Армани, известен в Италия като крал Джорджо, откри ревюто на дамски облекла "Зимни цветя" с флуидни визии в светлосиво и кафяво - якета и панталони, допълнени с флорални сини шалове или пояси. Темата за цветята присъстваше навсякъде в дефилето с флорални мотиви или бродерии, украсяващи якета, рокли, блузи, шапки и чанти.

Флорални щампи или бродерии в розово, синьо и зелено допълваха тъмните творения в синьо или черно.
"Цветята са знак, че идва по-добър сезон и аз наистина харесвам контраста - през зимата няма цветя, затова ги създадох", каза 89-годишният Армани пред репортери.

Във вечерните тоалети флорални бродерии с пайети блестяха върху сака, прозрачни топове и рокли. Армани закри ревюто със селекция от рокли без презрамки с блестящи декорации от цветя.

"Долче и Габана" пък показаха разнообразни модели, вдъхновени от смокинга, на Седмицата на модата в Милано, където луксозният италиански бранд представи дамската си колекция за идната есен, издържана основно в черно.

Шоуто "Смокинг" за предстоящия сезон есен-зима започна със скъсени якета и плътно прилепнали поли и продължи с костюми и палта, вдъхновени от официалните облекла. Панталоните са до коленете или тип "цигара", комбинирани с топове, жилетки и якета като смокинги и бродирани дантелени рокли.

Дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана слагат панделки на черни прозрачни блузи и обувки. Преобладава черният цвят, разнообразяван от леопардов принт, няколко сребристи модела и блузи от шифон и рокли на едри точки.

Моделите, сред които бе и Наоми Кембъл, носеха черни шапки с воалетки.

Дизайнерът Максимилиан Дейвис за "Ферагамо" се е обърнал към 20-те години на миналия век за вдъхновение и представи рокли със смъкната талия, декорирани с пера и пайети. Вълнени палта и якета с широки рамене контрастираха с прозрачни рокли и поли в колекцията Spirit, включваща есенни тонове, червено, цвят горчица и черно. Обувките на "Ферагамо" са чизми, на висок тънък ток, някои декорирани с пера.

През 20-те години са използвали облеклото като начин да прославят свободата, се посочва в бележките на Дейвис за дефилето. "Този израз на свобода отеква в мен, в наследството ми, във "Ферагамо".

Седмицата на модата в Милано продължава до понеделник, след което почитателите на модата и клиентите ще се отправят към Париж за последния етап от едномесечния сезонен календар на модните подиуми.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини