Киев напът да изчерпи запасите си от ракети

Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети, ако Русия продължи интензивните си атаки - това заяви Володимир Зеленски в телевизионно интервю за държавна телевизия. Зеленски поясни, че Украйна не разполага с достатъчно снаряди, за да премине в контраофанзива.

"Ако руснаците продължат да атакуват всеки ден така, както го правят през последния месец, може да изчерпим запасите си от ракети. И партньорите ни  знаят това. Изчислили сме точно кога ще ни трябват още противовъздушни снаряди, защото знаем колко изразходваме при такава руска активност."

Украинският президент изрази увереност, че американският Конгрес ще гласува пакета от военна помощ и допълни, че Киев ще се съгласи на всеки един вариант, дори помощта да дойде под формата назаем.

Зеленски изключи възможността да бъде превзет вторият по големите град Харков, но призна, че градът остава уязвим за интензивните руски въздушни удари:

"Мога да ви кажа, че за да бъде покрита цялата територия на Украйна са нужни 25 системи "Пейтриът" с 6 до 8 батареи. "Пейтриът" или система - неин аналог, каквито има няколко в света.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини