Vivo представи най-лекия сгъваем смартфон

Разнообразието от сгъваеми телефони на пазара става все по-голямо и Samsung отдавна не са единствените, които могат да предложат подобни модели. А последното попълнение в този сегмент е Vivo X Fold 3.

Веднага след излизането си смартфонът на китайската компания бе обявен за най-лекия, който се сгъва като книга - едва 219 грама. Така Vivo успя да се отличи дори пред конкурента си Honor, който досега държеше първенството с модела Magic V2, който тежи 231 грама, обаче си остава по-тънък с три милиметра.

Разбира се теглото не е най-важната характеристика, по която бихме избрали подобен модел смартфон, защото много по-важно е той да е достатъчно здрав и устойчив на продължителна употреба. Но от Vivo са категорични, че са помислили и за това, а ниският грамаж е постигнат с подходящите материали.

Във Vivo X Fold 3 са използвани второ поколение силиконови материали и карбонови нишки в корпуса, които го правят едновременно достатъчно лек и издръжлив. А отдолу се крие голяма мощност и производителност, захранвани от процесор Snapdragon 8 Gen 2 и 5700 mAh батерия.

От компанията представиха и премиум модела X Fold 3 Pro, който е оборудван със Snapdragon 8 Gen 3, голяма 5700 mAh батерия и възможност за 100-ватово зареждане.

И двата модела са с OLED дисплеи с големина 6.53 и 8.03 инча. Сгъваемите смартфони се открояват и със своите камери, които са тройни, 50-мегапикселови с оптика Zeiss, а предната селфи камера е 32 МР, пише CNET.

Всичко дотук звучи страхотно, но има и една лоша новина - и тези сгъваеми модели на Vivo на този етап няма да достигнат до европейския пазар.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини