Димитър Бербатов: Надяваме се на прозрачен конгрес

    Предстоящият конгрес за избор на президент на БФС да бъде прозрачен. Това са очакванията на един от кандидатите за президентското място на съюза Димитър Бербатов. Темата той коментира пред медиите в Хасково. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед пристигна в южния град този следобед, придружаван от Стилян Петров, който е част от екипа му. 

    „Винаги се надяваме и се борим да се случи най-доброто - в случая един прозрачен конгрес. Разбира се, че се подготвяме и за по-лошите неща, вече сме били участници на едно подобно нещо. Но сега вече сме по-опитни и се предполага и че сме по-мъдри. Знаем, че на базата на всичко, което се е случило досега, трябва да сме готови за  схемаджийски истории. Още повече, че конгресът ще бъде в хотел, което в моите представи не би трябвало да е така, но ще е там. В крайна сметка важното е да бъде организиран по правилния начин и да се проведе по правилния начин. Важно е журналистите да бъдете допуснати да присъствате, за да отразите всичко, което ще се случи. Само така ще може да се покаже на обществото, че процесът е прозрачен и да се приключи цялата сага, а и да започне да се гради нещо ново, без значение кой ще спечели накрая“, коментира  кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов.

    „Футболните хора не са уплашени, просто са още по-заинтересовани. Футболните клубове искат да работят за децата, да се развиват и искат отново гледат един продукт, който върви напред и се съревновава с другите страни. Затова ще е по-трудно сега да им се окаже репресия. Трябва да покажем, че България може да произвежда таланти, може да гради инфраструктура и можем да върнем футболната култура, каквато беше преди“. Това заяви пред медии Стилян Петров.

    На среща с представители на клубове от региона Бербатов изтъкна основните принципи на програмата на неговия екип. Една от тях е ограничаването на мандатността на президента на БФС до максимум 3 мандата по 4 години. Други приоритети са отделяне на професионалния футбол от БФС, както и подобряване на детско-юношеския футбол.

    Младен Желязков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини