17-годишният българин, който продължава да следва пътя към F1

Мечтата на всеки български почитател на F1 и високите скорости със сигурност е някой ден да види сънародник в съревнование с най-добрите в този спорт.

А съвсем реален шанс това да се случи има, защото Никола Цолов продължава по пътя към мечтата F1. От профила на в Instagram на 17-годишния българин разбираме, че за втора поредна година той ще продължи да се състезава във Формула 3.

Цолов отново ще се състезава за отбора на ART Grand Prix, като той е част от Alpine Academy от 2022 г. Точно тогава Никола Цолов спечели испанската Формула 4, като от 21 състезания стана първи в цели 13 от тях.

"Познавам отбора, пистите, процедурите и, освен гумите, няма да се налага да научавам нищо ново. Зимните тестове показаха, че постоянно сме начело в графика и основната цел ще бъде да сме начело във всеки състезателен уикенд", казва българинът, цитиран от сайта на ART Grand Prix.

През миналия сезон, който бе и първият му във Формула 3, Никола Цолов се паркира на 22-ро място от общо 35 състезатели, като спечели шест точки. Тогава българинът успя да се класира в зоната на точките в състезанията в Белгия (Spa-Francorchamps) и Италия (Monza).

Отборът му ART Grand Prix пък се класира на осмо място от общо 10 отбора. Първото състезание за Никола Цолов за тази година ще бъде на пистата Sakhir в Бахрейн, което ще се проведе между 29 февруари и 2 март.

Добрата новина е, че в първия ден от предсезонните тестове на пистата в Бахрейн Никола Цолов завърши на 10-то място. В профила си в Instagram българинът написа, че колата му изглежда страхотно и че въпреки странния ден в Бахрейн и дъждът, който е съпроводил тестовете, той е успял да направи няколко обиколки и се чувства обнадежден.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини