В общината, по време на грипната епидемия, 45 деца със СОП се обучават дистанционно

45 деца със специални образователни потребности се обучават дистанционно по време на онлайн обучението.

Вече трети ден учениците от община Първомай се обучават онлайн. Въпреки всички неудобства и доказаните недостатъци на обучението в електронна среда, РУО и РЗИ – Пловдив прецениха, че това е удачна форма за оформяне на успеха, преподаване и за успешно завършване на първия учебен срок. Сред учениците има такива, които не разполагат с устройства, други, които трудно боравят с тях.

Особено затруднени са  учениците със специални образователни потребности /СОП/   Преподавателите на тези деца подготвят индивидуални занимания. Да достигнат до тях, работа на подкрепящия екип е да разнася материалите  „до врата“. Обратната връзка се получава чрез родителите по имейл или в социална мрежа.

16 от учениците със СОП са в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, 12 са в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Първомай, 7 учат в ОУ „Георги Караславов“ и 3 в НУ „Христо Ботев“.

Още една група ученици не може да бъде обучаван само в електронна среда. Това са момичетата от паралелката с дуално обучение в ПГСС „Васил Левски“. Техните уроци се преподават дистанционно, но те работят и се обучават в професия присъствено.

Съмнения за ефективността на  онлайн обучението при тези условия – болни ученици и преподаватели -  има както у родителите, така и у учителите.  А учениците продължават да се молят на кмета да даде разрешените му 3 дена ефективна ваканция за извънредни условия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини