Вучич: Всички се въоръжават и ние не бива да изоставаме

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес, че всички страни по света и в региона „се въоръжават до зъби“ и Сърбия не бива да изостава в това отношение, съобщи Танюг.

„Всички се въоръжават до зъби. Въоръжават се и в региона и от нас зависи да не изоставаме. Мога само да ви кажа, че ние не изоставаме“, каза Вучич по повод изявлението на новия премиер на Франция Габриел Атал, че приоритетът му е въоръжаването на страната.

Днес сръбският президент посети Руския дом в Белград и по този повод посочи, че отношенията между Сърбия и Русия са много добри. Той отрече обвиненията, че Сърбия е протекторат на Русия, Великобритания, САЩ или дори Германия.

„Сърбия се гордее със самостоятелността си и затова съм разочарован от изявлението на британския външен министър (Дейвид) Камерън, че Сърбия е протекторат на Русия, както и от приказките, че ние ще дестабилизираме региона“, подчерта Вучич.

Руският посланик в Белград Александър Харченко, който посрещна Вучич в Руския дом днес, отбеляза, че Русия не очаква от приятелските си страни да се превърнат в проруски държави, а да уважават собствените си национални интереси, защото така предлагат най-добрата възможност за развитие на отношенията.

„Нашите двустранни отношения предлагат предимства, възможности, перспективи. И затова Русия никога не очаква от партньорска страна, каквато е Сърбия, братска страна, да се превърне в проруска страна“, коментира Харченко.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини