Втори търг за продажбата на бившия културен дом в Димитровград, цената е 30 000 лева по-ниска

Изображение 1 от 4

    НАП организира втори търг за бившия културен дом в Димитровград, като намали с 30 хил. лв. цената му. Той се предлага за продажба заради задължения на последния собственик на имота. В момента масивната, двуетажна сграда, може да бъде придобита за изгодните 53 хил. лв., а ако се закупи заедно с поземления имот към нея, голям 2212 квадратни метра, общата цена става 58 017 лв.

    Сградата е стабилна и е ползвана преди години за киносалон и изкуство. След покупко-продажба е била придобита от частно лице, което я е преустроило за производствени и административни дейности.

    Състоянието й е много добро, но има нужда от ремонт, уточняват данъчните. Намира се в димитровградския кв. „Вулкан“, като достъпът до имота е по пътя Димитровград – Меричлери, след кв. „Марийно“ и преди кв. „Черноконево“. В района се намира циментовият завод „Вулкан“, както и жилищен квартал „Марийно“ с жилищни блокове, индивидуални жилищни имоти, търговски обекти и административни сгради за комунални услуги.

    Според запознати в сферата на имотните сделки, сградата е изключително подходяща за производствен бизнес. Последното й предназначение е било именно такова – шивашки цех.

    От днес до 10 януари включително тя може да бъде огледана от кандидат-купувачите лично, след уговорка с публичния изпълнител, водещ търга. Ценови предложения за закупуването й се приемат до 11 януари в офиса на НАП в Хасково на бул. „България“ 152 – в дирекция „Събиране“. В същия срок се внася и депозита за участие в продажбата, който е в размер на 20% от стартовата цена.

    Подробна информация за тази и други продажби, организирани от приходната агенция, може да бъде разгледана в Портала за продажби на НАП, където се публикуват: местоположение на актива, състояние, първоначална цена, срокове за оглед, срокове за подаване на ценови предложения и срокове за внасяне на депозит.

    От офиса на НАП в Хасково препоръчват, за да не стига до налагане на подобни мерки, при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини