„Сони” и „Епъл ТВ” заснеха сериал в България

Четвъртият сезон на „За цялото човечество“ разказва за неразпадналия се СССР

„Епъл ТВ” и „Сони ентъртеймънт” заснеха световноизвестен сериал в България, съобщиха от Националния филмов център. Четвъртият сезон на „За цялото човечество“ (For All Mankind) е почти изцяло заснет на територията на България, за да пресъздаде атмосферата на един Съветски съюз, който не се е разпаднал през 1991 г.

Сериалът разкрива алтернативна история, описваща „какво щеше да се случи, ако глобалната космическа надпревара никога не беше свършила“, след като Съветският съюз успява да извърши първото кацане на Луната с екипаж преди Съединените щати. Заглавието е вдъхновено от плочата, оставена на Луната от екипажа на Аполо 11, на която има надпис:

„Ние дойдохме с мир за цялото човечество“.

Продукцията „За цялото човечество“ е една от първите, които бяха финансирани по схема за държавна помощ за възстановяване на разходи за производство на филми, включително сериали, уточняват от НФЦ.

Освен хитовия сериал на „Епъл ТВ”, още 5 проекта са получили финансиране по схемата. Сред тях е и култовата анимация „Вечните войни на еднорога“, излъчвана по HBO Max.

През 2024 г. публиката ще може да види и финансираната от НФЦ трансгранична копродукция между Сърбия, Хърватия и България – „Операция Сабя“, разказваща за убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини