Стартираха коледните благотворителни кампании в СУ "Златаров"

Редица благотворителни инициативи за Коледа стартираха в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. От 27 ноември отвори врати „фабриката за добрини“ „От хора за хора от сърце“. Инициативата обединява ученици от 11 и 12 клас и има за цел да зарадва хора в нужда през празничните дни като им дари продукти от първа необходимост. Дарения се събират от всички желаещи да помогнат в училището. Кампанията не е нова – тя вече е утвърдена и се предава от клас на клас. През последните години тя зарадва десетки самотни хора и хора с увреждания и стопли сърцата им в студените дни.

Други две инициативи имат за цел да бъде изградено съоръжение за инвалиди в сградата на училището. Те се организират от училищното настоятелство „Аура“ със активното съдействие на единадесетокласниците от специалността „Туристическа анимация“. Младежите прилагат наученото за организирането на Коледен базар и концерт с участието на Деница Караславова. Кампанията е продължение от миналогодишната благотворителност, преминала под наслова  „Доброто в теб“.  

Благотворителният базар ще предлага коледни украшения през седмицата 18-22 декември. Концертът, на който освен гост-звездата ще се изявят и талантите на училището, ще бъде на 18 декември от 18 часа в актовата зала на училището.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини