Търсят ДНК за разпознаване на четирима загинали българи

СН.: http://www.firefightingnews.com

Има четирима българи сред загиналите при срутването на сграда в белгийския град Лиеж миналата сряда. Това съобщава пред „Новинар” зам. външният министър Марин Райков.

Телата на 12-те жертви все още не са идентифицирани, но белгийската преса пише, че в сградата нелегално са живеели българи. Две жени с български паспорт са спасени след силния взрив в нея.

По думите на Райков тяхното състояние е добро, няма опасност за живота им, но все още са в стрес от случилото се. Именно те са разказали, че в същата сграда в този момент е имало и още четирима българи.

Това ни дава основание да предположим, че сред общо 12-те загинали души има и български граждани. Заради тежките изгаряния и сриването на сградата телата на загиналите все още не могат да бъдат идентифицирани, обяснява Райков.

Българският посланик в Белгия и консулът са заминали на мястото на инцидента. Те са се срещнали с двете българки в болницата.

От местната полиция са поискали ДНК, за да бъдат разпознати загиналите българи. Затова и от външното министерство все още не са се свързали с близките им, тъй като не е потвърдена тяхната самоличност.

„Няма как да говорим с тях, без да сме сигурни кои са загиналите”, казва Райков. Шестимата българи не са били регистрирани в полицията, че обитават това жилище. Затова се смята, че те са работили нелегално там.

Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини