Десетки деца и възрастни празнуваха рождения ден на СОНИК СТАРТ

    СОНИК СТАРТ отбеляза 15-годишния си рожден ден като събра десетки деца и възрастни на площада  пред читалището в Първомай. Със забавна и състезателна програма домакините показаха, че работят за  обединението и грижата на хората един за друг.

    За гостите бяха подготвени  15 шатри с различни занимания, където можеше  да бъдат видени услугите,  мисията и работата на фирмата, да се докосне духа на СОНИК СТАРТ. Зад всяка шатра стояха представители на услугите в града ни. Освен да забавляват те бяха готови да отговорят на всички въпроси!

    Шатрите предлагаха занимания с развлечения и изкуство – рисуване на тениска, павета, постери, приготвяне на сандвичи. Малчуганите писаха писмо до кмета, правиха лъвски скок, увековечаваха се на снимка, споделиха мечтите си в специална кутия. Особено интересно беше да се докоснат до света на незрящите като познаваха предмети без да ги виждат и писаха имената си с брайлова азбука. Запознаха се с варианта на баскетбол, упражняван от хора в инвалидни колички.  В една от шатрите се събираха специалните послания за рожденика – СОНИК СТАРТ. В последната шатра се проведе вълнуващо състезание с отбори, които трябваше да сглобят пано с логото на празника. Препятствията бяха съобразени с физическите възможности на всички от участниците.

    Най-бързи бяха отбор „Усмивка“, които получиха и торта със същото лого. Освен деца, в надпреварата се включиха и вдъхновени дами от третата възраст. За всички участници имаше подаръци, някои от които ръчно изработени от потребителите. Всички подарени с огромна любов.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини