Стрелба в голям търговски център в Скопие

Двама мъже са с огнестрелни рани в болница в Скопие, след като неизвестен е стрелял по тях в голям търговски  център в столицата на Северна Македония, съобщиха от МВР в Скопие. 

Единият от простреляните е в критично състояние и двамата са с огнестрелни рани в корема и гърдите, съобщиха медиите в Северна Македония.  

Първоначалната информация за стрелбата в търговския център дойде през социалните мрежи, а по-късно в профила си в социалните мрежи сайтът Курир.мк публикува и видеозапис от стрелбата, на който се вижда, че в търговския център има хора, които започват да бягат след изстрелите. 

На кадрите се вижда как двама души се слизат с ескалатора към гаражите на търговския център, а човек, облечен в бяло и с шапка на главата се приближава до парапета на ескалатора и стреля по тях отгоре, след което бяга.

По-късно от МВР изпратиха до медиите снимка на стрелеца от охранителните камери и отправиха апел към гражданите, ако го забележат или имат информация, която може да помогне в разследването, което Секторът за вътрешни работи и прокуратурата в Скопие води, да сигнализират в най-близкото полицейско управление. 

В гаража на същият търговски център, преди няколко месеца също имаше стрелба, според медиите в Северна Македония и тогава, както и в днешния случай мишената на стрелбата е била един и същи човек. 

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски определи стрелбата в голям търговски център в Скопие вчера като изолиран случай, който не заплашва безопасността на гражданите, по който се работи активно и е създаден специален щаб в МВР.

 „Работим интензивно за установяване на фактите, но не можем да споделим информацията с обществеността. Най-добре е цялата информация да бъде получена от официалните институции, а не да се спекулира“, каза Спасовски, по време на откриването на нов център за криминални експертизи към МВР. 

В изявление на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поискаха оставката му поради „некомпетентността” на МВР под негово ръководство. 

Двамата простреляни са в относително стабилно състояние, съобщават медиите в Северна Македония, според които става дума за разчистване на сметки между криминални групи. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини