Днешният 20 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

За осма година Община Първомай взема участие в кампанията „Ден без загинали на пътя“. Тази година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL определи  20 септември за такъв ден с мото „Остани жив! Пази живота!“. Целта е да се организират събития, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни.

С редица инициативи отбелязаха този ден в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Най-малките рисуваха по темата, а по-големите демонстрираха пресичане на пешеходна пътека, разговаряха за необходимостта от светлоотразителни жилетки, а в часовете по ИТ изготвиха презентации. В останалите училища за пътна безопасност се говореше по предвидените в плановете часове.

Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември, част от които е традиционният велопоход до Бряговския язовир.

Запазвайки традицията от началото на кампанията през 2016 г.. Дните на безопасността на пътя за Република България - 2023 г., се провеждат под патронажа на министъра на вътрешните работи. Национален координатор на инициативата е Главна дирекция „Национална полиция".

Тази година страната ни е домакин на основното събитие на кампанията на ROADPOL-Дни на безопасността на пътя - 2023 г. и в тази връзка е организирана международна конференция по пътна безопасност, в която ще участват представители от 27 страни.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини