Ще има ли и трета част на “Дюн”

За феновете на "Дюн" последните новини, свързани с филма, не бяха изобщо приятни. Премиерата на втората част се наложи да бъде преместена от 3 ноември тази година за 15 март догодина, като причината за отлагането е продължаващата стачка на актьорите в Холивуд.

Само няколко дни след като научихме за разместването на графика обаче Дени Вилньов дава лъч надежда, че може да има и трети филм от поредицата. "Ако успея да направя трилогия, това ще бъде сбъдната мечта", споделя режисьорът в интервю за Empire.

В случай че трета част бъде реализирана, се очаква тя да е базирана на "Месията на Дюн" - втората книга от научно-фантастичната вселена на Франк Хърбърт, създадена още през 1965 г. Авторът пише общо шест книги, а след неговата смърт синът му Браян публикува няколко романа-предистории и продължения, също от вселената на "Дюн", припомня Variety.

Дени Вилньов разкрива, че няма намерение да прави повече от три филма, защото по думите му след втората книгите "стават по-... езотерични".

"Дюн: Част втора" продължава историята на Пол Атреидис (Тимъти Шаламе), който се обединява с Чани (Зендая) и Фремените, за да отмъсти на онези, унищожили семейството му.

В звездния състав на филма влизат още Остин Бътлър, Флорънс Пю, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Дейв Батиста, Кристофър Уокън, Леа Сейду, а режисьорът вече издаде, че зрителите могат да очакват повече екшън отколкото в първата част.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини