Янко Желев остава треньор на БК „Хасково“

    Янко Желев ще продължи да води мъжкия тим на Баскетболен клуб „Хасково“. Това обяви самият той ексклузивно за сайта Haskovo.net.

    След края на миналия сезон, в който хасковлии спечелиха сребърните медали в „А“ група, специалистът заяви в интервю за eTV,  че се оттегля от треньорския пост. Явно Желев е размислил.

    Треньорът заяви, че приема новия сезон като предизвикателство.

    „Мотивираха ме, че второто място не е добро. Не искам да напускам поста така. Затова реших да остана треньор на „Хасково“. Мотивиран съм и от факта, че ще работя основно с юношите на клуба, които миналия сезон станаха шампиони в Дивизия 1.“, заяви пред Haskovo.net Янко Желев.

    По отношение на състава той допълни, че ще има доста промени. Голяма част от баскетболистите, загубили финала от „Миньор“ през миналия сезон, са искани от други клубове. Вангел Илиев по всяка вероятност ще се завърне в „Хебър“ (Пазарджик), Тихомир Желев и Ивайло Тонев също имат покани от други клубове. Динко Христов е получил предложение от „Миньор“ (Перник), но е решил да продължи да носи екипа на БК „Хасково“. Тук остава и капитанът Виктор Колянов.

    Старши треньорът Янко Желев води преговори с още двама млади баскетболисти, които да подсилят тима. Дали ще бъде постигнато споразумение, ще стане ясно до края на месец август.

    Младен Желязков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини