След серия от обрати Левски Лукойл взе първия мач от полуфиналната серия с Балкан

Левски Лукойл спечели с 80:70 (21:22, 22:9, 8:23, 29:16) срещу Балкан и поведе с 1:0 победи в полуфиналния плейоф от Националната баскетболна лига за мъже.

Двубоят в зала "Универсиада" започна по-добре за тима на Левски Лукойл, който поведе с 16:9 след кош на Чавдар Костов. Балкан обаче започна да стреля много добре от тройката и до края на първата четвъртина успя да поведе с 22:21.

В началото на втория период Левски Лукойл взе нещата под свой контрол със серия от 11:0 точки, която доведе резултата от 21:24 до 32:24. До почивката баскетболистите на старши треньора Константин Папазов поддържаха аванса си и се оттеглиха с преднина от 43:31 на почивката.

Добрата на игра на домакините обаче се изпари в началото на второто полувреме и това позволи на Балкан да започне с 16 точки поред и да поведе с 47:43. Баскетболистите в синьо вкараха първия си кош за второто полувреме чак 6 минути и 1 секунда след началото му и след 30 минути игра Балкан водеше в резултата с 54:51.

Обратите в мача продължиха и в последната четвърт. Венцислав Петков вкара 9 точки за Левски Лукойл в началните минути и столичани поведоха с 65:56, което накара старши треньора Йовица Арсич да поиска прекъсване. Това даде резултат и гостите от Ботевград стопиха пасива си до 4 точки при 65:61.

Това обаче бе всичко, на което бяха способни гостите от Ботевград, тъй като те не успяха да реализират няколко стрелби от чисти позиции, докато домакините от Левски Лукойл се възползваха от този факт максимално. Забивка на Кийт Бенсън и кош след борба в нападение на Йордан Минчев доведоха резултата до 72:63 в полза на столичани 100 секунди преди края. В тях не се случи нищо интересно, а Левски Лукойл подпечата победата си с точни изпълнения от наказателната линия.

За Левски Лукойл най-резултатни в мача бяха Христо Захариев и Кийт Бенсън с по 14 точки. Данило Тасич вкара 13 точки, а с 12 завърши Венцислав Петков.

За Балкан Давонтей Джордан и Божидар Аврамов реализираха по 14 точки, докато Димитър Димитров вкара 11.
Втората среща от серията е на 6 май от 19:00 часа, отново в зала "Универсиада". Играе се до 3 победи от 5 мача.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини