Заловиха издирвания опасен затворник

Часове след като бе обявен за общодържавно издирване полицаи от ОДМВР-Варна заловиха снощи опасния затворник, избягал по-рано вчера от варненския затвор, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След получения към 16.30 часа вчера сигнал за бягството на затворника, Крумов незабавно е обявен за общодържавно издирване. Полицаи от областната дирекция на МВР – Варна веднага предприели мерки за издирване на търсения затворник – изградени са КПП на изходите на града и областната дирекция. Извършени са проверки на много адреси в областния град, където би могъл Крумов да се укрие, установена е връзка с хора, които го познават.

Часове след бягството му, полицаи от ОДМВР при Четвърто РУМВР-Варна спрели за проверка такси „Шевролет” недалече от с. Старо Оряхово, на главния път Варна-Бургас. При проверката на автомобила е установено че пътувалият в таксито пътник е издирваният затворник.

Той е изведен от колата за установяване на самоличността, но при вида на униформените Крумов побягнал в посока към близката бензиностанция и гарата на населеното място.

Затворникът не се е подчинил на полицейското разпореждане и служителите преследвали беглеца около 400 метра. Произвели предупредителни изстрели, но Крумов отново продължил бягството си докато е прострелян със стоп патрон ниско в крака.

Задържан е. Отведен е в Четвърто РУМВР-Варна.

Предстои конвоирането му към Варненския затвор. За случая е уведомена прокуратурата.

Малин Бориславов Крумов е осъден за убийство и излежава доживотна присъда без право на замяна във варненския затвор. Според полицията Крумов е изключително опасен и агресивен.

Директорът на варненския затвор Росен Желязков заяви пред Фокус, че макар доживотната присъда на Крумов за убийство да е влязла в сила съвсем на скоро, той е прекарал в затвора много време и докато е бил следствен. Желязков не уточни конкретния период, като се позова на изискванията за поверителност във връзка с разкритото предварително следствие по случая с бягството на Малин Крумов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини