Китайски милионер се провали за 27-и път на матурата в Китай

Китайският милионер Лян Ши се яви за 27-и път на матура в Китай и се провали. Сега 56-годишният богаташ се чуди дали някога ще успее да осъществи мечтата си да влезе в университета в Съчуан, предаде Франс прес.

Лян Ши може да се гордее със социалния си успех, тъй като е започнал кариерата си като черноработник във фабрика, а след това е основал собствена компания за строителни материали, която процъфтява и го прави милионер.

Но той така й не е издържал матурата, което би му позволило да учи в престижния университет в югозападната китайска провинция Съчуан, където живее.

След като не успява да се справи с изпита за първи път на 16-годишна възраст, той се явява през годините още 26 пъти. Тази година беше 27-ият му опит. Всеки път той прекарва по 12 часа на ден в четене на учебници, без да пие, без да се разсейва, без дори да играе на маджонг  -  любимата му игра.
    
След като се провали и тази година на матурата, бизнесменът заяви: "Не мислех, че ще изкарам достатъчно точки, за да вляза в университета в Съчуан. Но не очаквах, че резултатът ми няма да ми позволи да вляза в нито един университет, дори и в тези с най-нисък рейтинг".

"Може би няма смисъл да опитвам отново. Работих наистина усърдно всеки ден. Не знам дали ще се опитам отново да се явя следващата година", признава милионерът. Но допълни, че ако пък се откаже, ще съжалява до края на живота си, защото у него ще остане съмнението, че е можело да изкара изпита.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини