Откриха традиционната изложба за Деня на Европа

Изображение 1 от 5

    11 художници от секцията по изобразително изкуство към  читалище „Св.св. Кирил и Методий“ откриха традиционната си изложба, посветен на Деня на Европа – 9 май. Творбите им са  подредени във фоайето на втория етаж на читалището.

    Всеки творец е представил 3 картини, като голяма част от тях са пейзажи и портрети. Използвани са най-вече акварели и маслени бои.

    Доайени сред артистите са Тоска Запрянова, Зорка Каразапрянова и Иван Заимов. Към тях през последните години се присъединиха Магдалена Хубинова, Йорданка Янкова, Наталия Димчева, Ангел Попчев и Николай Чурчулиев. Три нови имена впечатлиха публиката– на Наталия Георгиева, Недка Борисова и най-младата художничка - абитуриентката от Художествената гимназия  Ива Палакова.

    Публиката забеляза, че изложбата се отличава от предишните с повече цвят и настроение.  По настояване на Зорка Каразапрянова откриването започна със стихотворението на Константин Павлов „Труден за рисуване“. От името на организаторите кметът Николай Митков  благодари на художниците за усилията и отделеното време, за споделените емоции и чувства.  Тоска Запрянова призова присъстващите с минута мълчание да отдадат почит на един от липсващите творци – починалият наскоро Иван Генов.

    Художниците получиха цветя от кмета Николай Митков и от свои почитатели.

    Откриването на изложбата е събитие-празник за Първомай, което едновременно е и традиционно, и в същото време има с какво да изненада публиката. Всяка от картините може да бъде част от уюта на дома ни или да се превърне в подарък за близък приятел.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини