Полицията в Белград: Ученикът е планирал стрелбата отдавна, имал е списък с жертвите

Нападателят е планирал стрелбата месец предварително със списък на децата, които да атакува, и подробности в кои класни стаи ще влезе първо. Това съобщиха от полицията в Белград, предаде BBC.

Стрелецът е съставил план на входа и изхода на училището. Те са намерени на бюрото му. На тях е посочил приоритетни цели.

Заподозреният е оставил чантата си на влизане в училището и е приготвил четири коктейла Молотов.

Той веднага извадил пистолета си на входа на училището и стрелял по охранителя. Сред осемте убити ученици са седем момичета и едно момче, като най-малкото е родено през 2009 г.

Пострадали са четири момчета и две момичета, включително едно момиче, което е в критично състояние след тежка черепно-мозъчна травма и простреляно във врата и гърдите момче, което е с гръбначна травма.

Заподозреният е бил жертва на насилие от връстници, потвърди министърът на образованието. От 5 до 7 май в цяла Сърбия е обявен тридневен траур.

"Бил съм на хиляди разследвания, това е нечувано в сръбското общество. Според събраните до момента данни детето е планирало събитието отдавна", това заяви Веселин Милич, началник на ПУ за град Белград, цитиран от агенция Новости.

Той показа на конференцията плана и списъка на децата, които Коста К. е направил сам, преди да извърши нападението в училище "Владислав Рибникар" във Врачар.

"Взел е пистолетите от апартамента на баща си, взел е със себе си и коктейли Молотов. Първо прострелял охранителя, а след това и дежурната ученичка. След престъплението той се обадил в полицията. Момчето е работило по план за влизане и напускане на училище. Той е определил приоритетните цели, как да ликвидира кои деца и в какъв брой", заяви Милич.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини