Театралите представиха "Народен представител" от Бранислав Нушич

Изображение 1 от 3

    С премиера на „Народен представител“ от Бранислав Нушич  Театрален състав „Иван Караславов“ започна „загрявката“ за Майските празници в Първомай.

    Избори! Търси се не най-достойният, а най-малко компрометираният кандидат. Пазарлъци, далавери, купуване на гласове и подправяне на бюлетини. Всички са се взели на сериозно, което ги прави и смешни, и жалки. И какво ще стане, ако срещу кандидата на управляващата партия опозицията изправи неговия кандидат зет. Кого да подкрепи родата? Няма лошо – който и да спечели, един от семейството отива в парламента!

    Писана в края на по-миналия век , след повече от 100 години същите партийни пазарлъци, пак подкупни депутати, продажни вестникари, порои от компромати. И жажда за власт на всяка цена!
    „Народен представител” е колкото смешна комедия, толкова и днешна.
    В главната роля на кандидат-депутата от управляващата партия влезе Янко Петков. В ролята на негова вярна съпруга – Ана Сиракова. Под режисурата на Спас Янков играха още:  Атанаска Велчева, Петър Караславов, Татяна Христева, Николай Николов, Елена Стойчева, Борис Златанов, Атанас Велчев, Стоян Йорданов, Петър Петров, Йордан Найденов.

    След края на спектакъла публиката награди състава с бурни аплодисменти, а кметът на общината Николай Митков лично поздрави актьорите.

    Тези, които не са успели да присъстват на премиерата, ще имат възможност да се насладят на неувяхващия хумор на Нушич на 22 май, в рамките на Майските тържества.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини