Ръст на катастрофите в Хасковско, констатираха 12 592 нарушения

    Увеличен е броят на катастрофите в Хасковска област през първото тримесечие. Това информира началникът на „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов. Отчетът бе даден на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, което бе свикано от областния управител на Хасково Красимир Ангелов, съобщиха от държавното ведомство.

    В периода от януари до март тази година са станали 155 пътно-транспортни произшествия в региона. За същия период на 2022 г. са били 138, което е със 17 броя повече, коментира Димо Чобанов.

    През първото тримесечие на 2023 г. от ОДМВР-Хасково са констатирали 12 592 нарушения. Съставени са 827 акта, 2433 обикновени фиша, 9192 електронни фиша за нарушения на скоростните режими, добави началникът на „Пътна полиция“ в Хасково.

    На заседанието в Областна администрация – Хасково участваха представители на ангажираните регионални институции, общини и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) чрез осъществена онлайн връзка.

    „Целогодишно АМ „Марица“ в посока ГКПП „Капитан Андреево“ е натоварена, а с предстоящия летен период се предполага, че трафикът ще бъде още по-интензивен, което е предпоставка за пътно-транспортни произшествия и не са за пренебрегване и произшествията както в населените места, така и по останалите пътища в областта. Този проблем е съвкупност от много фактори като състояние на инфраструктура, контролна дейност и самодисциплина от страна на участниците в движението.“, коментира Красимир Ангелов.

    На заседанието бяха обсъдени въпроси, свързани с безопасността на движението по пътищата на територията на областта от членовете на комисията. Представителите на общините обсъдиха мероприятия, които са извършени за тримесечието. Те коментираха мерките, предприети от администрациите в региона, с оглед създаване на безопасни условия за движението в пътните участъци.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Чо
      Чобанката
      5 0
      08:46, 28 апр 2023
      Да спре да ни информира шефа и да започнат да работят ефективно. Стига само за пълнили хазната с снимки от храстите. Полицията трябва да е на пътя и да се вижда да знаем че е там за да се спазва закона.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини