108 дка ще бъдат третирани срещу акари

На 28 април 2023 година, при благоприятни метеорологични условия, ще се осъществи първата за годината масова пролетна дезакаризация на територията на Община Първомай. Обработени ще бъдат  общо 108 дка.

Екипите на фирма ,,Пест Корект” ще третират тревните площи на градинките до пазара,  църквата, пощата, гарата, автогарата, около сградата на общината и градския парк, както и междублоковите зелени площи на ул.,,Ал. Стамболийски”, ул.,,Княз Борис І”, ул. ,,Стефан Стамболов”, ул.,,Орфей”, ул.,,Петър Берон” и ул. „Черноризец Храбър” и площите  на ул.,,П. Славейков”, ул.,,Панайот Хитов”, ул.,,Арда” и ул.,,Христо Ботев”.

Ще се третират зелените площи в кв.Дебър – до х.,,Цариград”, къща-музей ,,Г.Караславов”, ОУ,,Г.Караславов”, параклиса ,,Св.Пантелеймон” и пред Кметството, площите в кв. Любеново – градинката до Кметството и ул.,,Ахелой” и в с.Градина – градинката срещу Кметството, тревните площи около кафе ,,Биас” и ,,Талисман”. Градският стадион, както и стадионите в двата квартала, в с.Градина и в с.Бяла река.

При обработката ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната доза и концентрация.

Община Първомай апелира гражданите да не посещават обработените тревни площи до изтичане на карантинния период, който е 24 часа.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини