Преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд ще се заоблачи и завали

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има валежи от дъжд, по-интензивни главно в планинските райони на Западна и Централна България, където ще има и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София - около 17°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в масивите от Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, на височина над 1800 метра - от сняг, на места интензивни и придружени гръмотевици. В ниските части на планините вятърът ще е слаб от югоизток, а във високите - умерен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 3°.

Слънчево е утрото на 23 април в Смолян, температурата е 7 градуса. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има и валежи от дъжд. Максималната температура ще достигне 10 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини