Председателят Христо Вълчев отчете рабитата на Общинския съвет

Съгласно  Закона за местното самоуправление и местната администрация, председателят на ОбС – Първомай Христо Вълчев представи отчет за дейността му презпоследните 6 месеца на 2022 година.

В деловодството на Общинския съвет през периода са постъпили 138 предложения от кмета на общината, заместник-кметовете, кметове на кметства, молби от граждани и юридически лица, които са резолирани по компетентност, в по-голямата си част са обсъдени от постоянните комисии и са трансформирани в актове на Общинския съвет.

През отчетния период са проведени 6 редовни заседания на Общинския съвет, на които са приети общо 81 решения работата на Общинския съвет беше съобразена с нормативните изисквания. Няма сигнали, оплаквания и констатации за допуснати нарушения на закона или правилника.

С две свои решения Общинският съвет е отпуснал еднократна финансова помощ на граждани от общинския бюджет.

Областният управител е оспорил решението за  Наредбата за изменение и допълнение на Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на община Първомай.  Административният съд в Пловдив остави без разглеждане оспорването като недопустимо и прекрати делото.

В отчета си Вълчев казва още: „Решенията на общинския съвет неотклонно следват политиката, насочена към възходящо развитие на общината и резултатите стават все по-видими в ежедневието на гражданите.“ и изразява надежда да бъде запазена  посоката и темповете на работа в името на това  Община Първомай да стане по-добро място за живеене.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини