Детско-юношеската школа на ФК "Борислав" отличи най-добрите млади футболисти

Изображение 1 от 3

    За първи път в 98-годишната история на ФК „Борислав“  бяха отличени най-добрите футболисти на детско-юношеската школа към клуба. Наградите връчи кметът на общината Николай Митков, а на събитието освен треньори и футболисти, присъстваха и техните родители.

     В сборния „Отбор на звездите“  „Вратар на годината“ стана Георги Делчев, набор 2011 г., „Защитник на годината“– Димитър Попов, набор 2007г., а „Полузащитник“  – Станислав Христев, набор 2011г. В „тима на годината“ място  намери и „Футболистката на годината“ – Ивелина Мирославова.

    С постиженията си от 30 гола през годината, голмайстор стана Теодор Спасов, роден през  2011 г.  За „Прогресиращ футболист на годината“ беше обявен – Спасиян Гьоладжиев, набор 2008г., а за „Откритие на годината“, роденият през 2014 г. Теодор Стоянов.

    За най-вдъхновяващ беше избран Атанас Грозев, набор 2007г. За най-добър футболист от Първомай, който не е в школата, беше избран Виктор Димитров, набор 2006г.

    „Футболист на футболистите“ стана Николай Ангелов, роден през 2008 г.

    Кметът поздрави младите таланти и техните треньори, като им пожела още много спортни успехи и развитие в областта на футбола. Митков подчерта, че Общината ще продължава да инвестира в обновяване на спортните съоръжения и развитието на спорта в града и населените места, като винаги ще оказва подкрепа на състезателите, които прославят не само своето име и отбор, но и името на града. Кметът благодари и на родителите, които винаги подкрепят децата си и са в помощ на треньорите.

    Димитър Димитров – треньор на юноши младша възраст, набор 2007-2008г. също поздрави спортистите. Той каза, че тези награди се случват за първи път през 98- годишната история на ФК ,,Борислав”, но  се надява, с подкрепата на общинското ръководство, те да се превърнат в традиция и всяка следваща година най-заслужилите да получават отличия.

    Всички футболисти получиха по един ключодържател с инициалите на клуба.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини