Нов проект "Грижа в дома в община Асеновград" от началото на новата година

Проект „Грижа в дома в община Асеновград” ще стартира на 03.01.2023г. и ще продължи до 03.03.2024г.

Продължителността на проекта е 14 месеца, с обща стойност 1 651 129,14 лв.

Основна цел на проекта е да се осигури подкрепа в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа в община Асеновград.

Разширяване на възможностите за предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда, вкл. и в контекста на различни епидемични ситуации.

Специфични цели на проекта са - да се надгради модела за почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора в община Асеновград; да се подобри качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора в община Асеновград, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда; превенция на институционализиране и хоспитализиране на възрастни хора в невъзможност за самообслужване и на хора с увреждания.

Целевите групи по проекта са възрастни хора в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания. Помощта е абсолютно безвъзмездна.

В рамките на дейността ще се подсигури - предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно – социални услуги по домовете и психологическа подкрепа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания, включително доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки и други/със средства на потребителите/, както и осигуряване на транспорт на персонала предоставящ услугите от/до домовете на лицата.

Предоставяне на лицата от целевата група на информация относно превенция и профилактика на социално значими заболявания.

Осигуряване на обучения и супервизия на служителите, предоставящи почасови мобилни интегрирани здравно – социални услуги в домашна среда.

По проекта се предвижда предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в рамките на 12 месеца при заложени: потребители – 309 лица.

Услугите ще се предоставят почасово на база на идентифицираните нужди на лицата от целевите групи, в резултат на извършена оценка но индивидуалните потребности и подбор на потребителите.

За предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно – социални услуги се предвижда да бъдат назначени социални работници, сътрудник социални дейности, психолози, шофьори, медицински сестри, домашни помощници.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини