Караджаловци се радват на обновен кът за отдих и спорт

Изображение 1 от 5

    Жителите на село Караджалово се радват на обновен кът за отдих и спорт на открито. Ремонтът е реализиран в рамките на Национална кампания „Чиста околна среда 2022 година” в обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“. Реализацията на проекта  е на стойност 13 000 лв. Освен тези средства за пореден път селото получи дарение от „Енери Солар БГ 1“ ЕАД – собственик на фотоволтаиците до Караджалово. Те дариха фитнес уреди, две пейки, лампи и кошчета за разделно събиране на отпадъци, на обща 11 000 лв.

    Кметът на общината Николай Митков и заместник-кметът Радослава Ставрева посетиха и провериха качеството на завършения обект. Те останаха доволни от реализирането на проектните дейности:  почистването на къта за отдих и спорт, облагородяването на почвата, оформянето на зелени площи  и паркови алеи, обогатяването на интериора чрез поставяне на градинско обзавеждане и фитнес уреди на открито, доставката и монтирането на детски уреди за игра, кошчета за отпадъци и парково осветление. Гости бяха и представители на „Енери Солар БГ 1“.

    Кметът на населеното място Мариана Колева благодари на общинска администрация за съдействието и на  представителите на фирмата за дарението. В знак на благодарност учениците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Караджалово поднесоха коледни сувенири, изработени в коледната им работилничка.

    Всички заложени дейности по изготвянето на проекта целят трайно подобряване на социалното и екологичното състояние на местата характерни с публични функции с висока обществена значимост, занимания и спорт на открито, както и повишаване на екологичната култура и отговорно отношение към опазване на околната среда.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини