Златаровчета бяха на тридневен поклоннически лагер

Изображение 1 от 5

    25 ученици от 3.клас от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“  и родители им бяха на 3-дневен поклоннически лагер в Манастирски комплекс „Св. Йоан Претеча“ в Кърджали.
    Мястото първоначално бе посетено от директора на училището Чавдар Здравчев и  класните ръководителки на децата – Екатерина Дичева и Атанаска Ботева. Там те намериха подкрепа на своята идея и цел децата да се запознаят с условията и работата в Неделно училище и да задълбочат интереса и знанията си за  християнската вяра.
    С много любов и радост децата бяха посрещнати от отец Николай – председател на Църковното настоятелство в храма. Той ги запозна със символите на вярата, показа им как се извършва свещенослужение, запозна ги с храма, който е средновековен и обявен за паметник на културата. 
    Децата посетиха Неделното училище и видяха къде се събират техни връстници за уроци за християнски ценности и символи на вярата.
    Учениците спяха и се хранеха в комплекса, а вечер имаха лагерен огън и се забавляваха с хорà и песни. В тяхна чест имаше и организирана заря.
    Освен манастира, отец Николай им показа и Историческия музей в Кърджали и галерия с изложба на икони. Посетиха и параклиса св. Дух.
    Към всички приятни преживявания се прибави и рождения ден на свещеника,  когото децата изненадаха с вкусна торта. 
    Доволни от лагера бяха и учителките на децата Атанаска Ботева и Екатерина Дичева,които споделиха радостта си, че децата откриха още едно интересно място – много по-различно от тези, на които често ходят.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Още новини

    Последни новини