"Черния Адам" втора седмица оглавява боксофиса на Северна Америка

Супергеройският филм "Черния Адам" втора поредна седмица оглавява боксофис класацията на Северна Америка, като реализира приходи от 27,7 милиона щатски долара през изминалия уикенд, предадоха Асошиейтед прес и АФП.

От излизането си в киносалоните в САЩ и Канада продукцията, в която участва  Дуейн "Скалата" Джонсън, инкасира постъпления общо в размер на 111,1 милиона щатски долара.

От десетилетие Джонсън се опитва да пренесе героя си на голям екран и има визия за продължения, включващи Супермен. Но бъдещето на "Черния Адам" все още не е ясно, въпреки че спечели 250 милиона щатски долара в световен мащаб. Създаването на филма на "Уорнър брос" струваше солидната сума от 200 милиона щатски долара, като в нея не влизат разходите за маркетинг и промоция. Продължение на "Черния Адам" официално не е получило зелена светлина, отбелязва Асошиейтед прес.

В ход са обаче големи промени в "Ди Си филмс", като бе обявен нов ръководен екип - Питър Сафрън и Джеймс Гън, чиято любов към малко популярни герои от комикси е добре известна. В неделя в публикация в профила си в Инстаграм Дуейн Джонсън благодари на хората, работили зад кулисите, за да стартират "нашият нов Ди Си франчайз, известен като Черния Адам". Той има 344 милиона последователи в тази социална мрежа.

Противопоставяйки се на последните тенденции при романтичната комедия, киноманите остават любопитни към "Билет до рая" с Джулия Робъртс и Джордж Клуни. Продукцията  на "Юнивърсъл" е на второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка с продадени билети за 10 милиона щатски долара през изминалия уикенд. Общите постъпления от филма в САЩ и Канада  възлизат на 33,7 милиона щатски долара. В световен мащаб е събрал 119,4 милиона щатски долара до момента.

Жанрът на "Билет до рая" не е най-надеждният залог в боксофиса напоследък, след като филм като "Дружки" се спъна в кината, но се оказва трудно зрителите да устоят на звездната сила на Робъртс и Клуни.

Междувременно хорър продукции заемат от трето до пето място в северноамериканския боксофис през уикенда преди Хелоуин. "Молитва за дявола" на режисьора Даниел Стам дебютира на трето място с приходи от 7 милиона  щатски долара.

Продукцията "Усмивка" е на четвърта позиция. В петата седмица от излъчването си в киносалоните в САЩ и Канада филмът реализира постъпления от 5,1 милиона щатски долара, като общо те възлизат на 92,4 милиона щатски долара. Бюджетът на "Усмивка" е 17 милиона щатски долара.

В първата петица на боксофис класацията на Северна Америка място намира и "Хелоуин: Краят", който е на големия екран трета седмица. Билетите, продадени за продукцията с участието на Джейми Лий Къртис през изминалия уикенд, са на стойност 3,8 милиона щатски долара. Общо приходите възлизат на 60,3 милиона щатски долара, като хорърът бе пуснат едновременно и в стрийминг платформата Пийкок. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини