"Пес патрул 2" продължава да е най-гледаният филм в България

Вторият по ред филм "Пес патрул: Суперфилмът" вече втора седмица продължава да е най-гледаният у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Историята за популярните кученца от анимацията на Nickelodeon отпреди десет години, които този път трябва да спасят супер силите си от злодея Хъмдингър, е с вече 51 026 зрители и 558 480 лева приходи.

На втора позиция е първата премиера от миналия петък - "Убийствен пъзел 10". Филмът, разказващ личната история на Пъзела, развиваща се между първия и втория филм в поредицата, е гледан вече от 8 985 зрители и има 115 320 лева приходи.

На трето място застава фантастиката "Създателят", която разказва утопията за свят, в който хората се борят с роботи с изкуствен интелект. Раздвоението на главния герой в този разказ между детския образ на обекта за унищожаване и личната му съдба, в която са преплетени хора и роботи, са проследили 16 299 зрители, а за двете седмици в кината приходите са 219 020 лева.

Четвърта позиция е за криминалния разказ по мотиви от Агата Кристи "Призраци във Венеция". Присъствието на Еркюл Поаро на екзотеричен сеанс в мистериозна къща насред каналите, който отново стига до извършителя на убийства, е гледано за месец от 36 763 зрители и има 391 213 лева приходи.

На пето място сред най-гледаните филми е втората премиера от миналия петък - биографичния "Луди пари". Как няколко чистачки във Федералния резерв са измъкнали старите пари оттам, вече са разбрали 2 057 зрители, а приходите за първите три дни са 27 021 лева.

Шеста позиция е за "Монахинята 2", която вече над месец е в челните позиции по зрителски интерес. Случващото се със сестра Ирене след срещата й с демоничният призрак Валак са гледали 76 001 зрители, а приходите са 838 716 лева.

На седмо място е екшънът "Непобедимите 4", в който играят част от познатите от предните три издания герои. Мистериозната игра за разкриването на къртица в тайната агенция, която ръководи операциите им, са проследили 12 679 зрители, а за трите седмици по екраните приходите са 157 944 лева.

Осмо място заема романтичната драма "След всичко" - последен филм по книжната поредица "След". Взаимоотношенията между Теса и Хардин, които са се разделили, но младежът-бунтар изпитва терзания по това и се опитва да поправи нещата, са на екраните вече месец и отчитат 25 495 зрители и 274 673 лева приходи.

На девета позиция е българският филм "Записки по едно предателство". Историята на литературния образ на човека, предал Бенковски на преследващата го войска, и срещата на Захари Стоянов с него десет години по-късно е гледана вече от 5 160 зрители и има 45 796 лева от билетите им.

Десето място е за германската анимация "Щъркелчето Ричард 2: Пазителите на златното яйце". Познатият от първата анимация смел герой, който победи медоед в леговището му и този път води ятото по обратният път, са видели вече 10 463 зрители и има 94 078 лева от билетите им за месец в кината.

Миналият уикенд в кината са били общо 42 197 зрители, като една трета са гледали кучешките приключения. Миналата година по същото време на кино са били 31 893 души.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини