Чарлз III обсъдил с принц Хари кралските титли на внуците си

Кралят на Великобритания Чарлз III обсъди със сина си принц Хари въпросите за кралските титли на внуците си - Арчи и Лилибет, съобщава Sunday Times.

След смъртта на кралица Елизабет II децата на принц Хари, като внуци на новия суверенен крал Чарлз III, автоматично стават принц и принцеса, пише express.

Арчи и Лилибет също трябва да получат титлите техни кралски височества, според кралския редактор на Sunday Times: "След смъртта на кралицата децата на Хари, Арчи и Лилибет, автоматично станаха внуци на суверена, техни кралски височества, принц и принцеса. Така че сега те имат тези титли, но тези актуализации не са направени на уебсайта на кралството. Те все още са обявени там като г-н и мис Маунтбатън-Уиндзор".

В същото време новите титли на Уилям и Кейт, принц и принцеса на Уелс, бяха незабавно актуализирани на уебсайта и в социалните мрежи.

"Разбрах, че това е било обсъдено с Хари, когато той и Меган бяха в Обединеното кралство. Чарлз казал "Какво искаш?", а Хари отговорил: "Бих искал децата ми да могат да решават съдбата на своите титли, когато навършат пълнолетие, не е мое решение да го правя вместо тях. И можем да направим това само ако запазим титлите", каза тогава Хари.

Номинално децата на Хари и Меган вече имат тези титли. Но официално те ще се появят едва след като Чарлз издаде патентни писма и публично обяви решението си. Засега кралят мълчи. И никой не знае колко ще продължи това мълчание.

Принц Хари и Меган Маркъл се отказаха от титлите си през 2020 г. и се преместиха в САЩ със сина си Арчи. Там им се роди второ дете - дъщеря, която беше кръстена Лилибет.

След това отношенията на Хари с кралското семейство се влошиха значително.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини