Хорърът "Усмивка" оглави северноамериканския боксофис

Филмът на ужасите "Усмивка" оглави северноамериканския боксофис с приходи от 22 милиона щатски долара през уикенда, съобщи Асошиейтед прес.

Публиката в киносалоните предпочете хоръра пред романтичната комедия в първия уикенд на октомври. "Усмивка" остави "Дружки" на Били Айкнър зад себе си. Романтичната комедия на "Юнивърсал" дебютира с продажби за 4,8 милиона щатски долара и остана на четвърто място в боксофис класацията, след "Не се тревожи, скъпа" (7,3 милиона долара) и "Жената воин" (7 милиона долара).

Дебютният уикенд няма да е последна дума нито за "Усмивка", нито за "Дружки". Почитателите на ужасите обикновено реагират незабавно на премиери, но броят им спада след първия уикенд, докато филми като "Дружки", който е с отлични отзиви и рейтинг А от СинемаСкор, са със силен потенциал и може да продължат да привличат зрители през есента.

"Дружки", чиято премиера бе на кинофестивала в Торонто миналия месец, е първата гей романтична комедия, както и първият студиен филм със съсценарист и водещ актьор, който е открит гей.

На пето място в бокс офис класацията тази седмица е "Аватар" с 4,7 милиона щатски долара приходи от продажби на билети.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини