Да отидат ли BTS в казармата или да бъдат освободени, питат се в Южна Корея

Мнозинството южнокорейци са съгласни членовете на световноизвестната кей-поп група BTS да бъдат освободени от задължителна военна служба, сочат данните от проучване, проведено по поръчка на местното подразделение на ЮПИ и регионалния телевизионен оператор KBC.

От 800 анкетирани на възраст от 18 години и нагоре 57,7 процента са заявили, че седмината певци не трябва да влизат в казармата, докато 39,8 на сто са против, съобщи ЮПИ.

В подкрепа на тази възможност са се изказали 64,4 процента от жените и 50,9 процента от мъжете, участвали в проучването, показват резултатите.

Всички възрастови групи, с изключение на тези на 20- и 30-годишните, виждат повече ползи от освобождаването на изпълнителите от военна служба.

Сред хората, влизащи в групата на 20-годишните, обаче 63,9 процента от анкетираните мъже се противопоставят на идеята и смятат, че членовете на BTS, както останалите на тяхната възраст, трябва да изпълнят наборните си задължения.

Всички здрави, млади мъже в страната на възраст под 30 години трябва да служат в армията минимум 18 месеца, за да защитят страната от външни заплахи, включително и от КНДР, отбелязва ЮПИ.

Най-възрастният член на BTS, Джин, навършва 30 години през декември, а други от певците в кей-поп бандата също наближават тази възраст, отбелязва ЮПИ.

По-рано тази година групата обяви, че ще прекъсне сценичните си изяви, за да могат изпълнителите да се съсредоточат над соловите си кариери.

Резултатът от проучването до голяма степен съвпада с този от анкетата на "Галъп Корея" от миналия април. Тогава проучване показа, че почти 59 процента от 1004 участници казаха, че са съгласни изпълнителите от BTS да не служат в армията.

Наскоро властта в Сеул обяви, че може да направи обществено проучване, което ще й помогне да определи дали да освободи от задължителната военна служба членовете на BTS. При взимането на решение обаче ще бъдат разгледани и други фактори като икономическия ефект от изявите на световноизвестната кей-поп група, важността на военната служба и общонационалните интереси.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ау
    аууууу
    1 -1
    13:05, 7 сеп 2022
    Ама и седмината ли са обратни
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини