Любеновецът, който намушка свой гост, ще бъде съден за умишлено убийство

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 50-годишния Васко Колев.  Той е предаден на съд за това, че на 24.01.2022 г. в гр. Първомай умишлено е убил 33-годишния Димитър Митев. Смъртта е настъпила на 25.01.2022 г. Престъплението е по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Васил Колев  се познавал с убития покрай своя съседката в кв. Любеново. Той не е местен и е дошъл на гости от Харманли. На 24 януари 2022 г. тримата ходили до близките села по работа. На връщане взели в автомобила едногодишната внучка на Васил и всички се прибрали в  Първомай,  в къщата на обвиняемия. Там двамата мъже употребили алкохол. Между тях възникнал спор кой по-добре се грижи за децата. Васко Колев нарекъл Димитър  „сводник“ и ядосан Димитър  го ударил два пъти с юмрук.

Това провокирало Васко да му отмъсти и го пробол  с нож в ръката, а след  му нанесъл и прободно-порезна рана в областта на корема. Двамата излезли извън къщата. Там Димитър паднал на земята, а Васко го откарал в болницата.  На 25 януари 2022 г. пострадалият е починал от нараняванията.

Спрямо обвиняемия Васко Колев е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Извършителят е осъждан 9 пъти, в повечето случаи за кражба, но и за причиняване на средна телесна повреда. Последните му осъждания са за дребни кражби, за които му е била наложена пробация.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини