Карадайъ се срещнал с Ердоган

Ключова среща с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган проведе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщават от пресцентъра на ДПС.

В нея участваха външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов. Карадайъ и Ахмедов са на посещение в южната ни съседка.

Мустафа Карадайъ подчерта, че в България предстоят избори през октомври. Изборите ще отминат, но тежката зима ще дойде, каза Мустафа Карадайъ на президента Ердоган.

По време на разговора между Ердоган и Карадайъ е бил поставен въпросът как в тези трудни и тежки времена Турция може да бъде полезна на България. Двамата са разговаряли още за отношенията между България и Турция в контекста на енергетиката и природния газ.

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов са имали поредица от срещи в Турция. Карадайъ е разговарял с председателя на Републиканската народна партия (СНР) в Турция Кемал Кълъчдароглу, както и с кмета на голяма община Анкара Мансур Яваш.

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов са проведоли в понеделник и голяма среща с български граждани в Турция във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори. В нея участваха представителите на ДПС за район Тракия - Гюнер Четин, за район Мармара - Лютви Йозгюр, за район Бурса - Танер Чауш, за район Измир - Исмаил Ватансевер, и за район Истанбул - Фахри Ватансевер. На срещата са присъствали над 100 симпатизанти на ДПС.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Хм
    хм
    12 -5
    16:18, 2 авг 2022
    Тоя в качеството на какъв се среща с Ердоган? Като представител на българската държава ли?Кой му даде правото да представлява държавата? Какви са тия простотии?Ха сега да се разберат - ние турска губерния ли сме или руска? Идиоти.Само Продължаваме промяната!
    • П
      п
      5 0
      17:18, 2 авг 2022
      В къ р дж а лъка е турско.
    • Бу
      БУЛГАРИСТАН
      4 -6
      17:44, 2 авг 2022
      И балканите е турско чак до виена . Хм. Турция е на 3 континента бе палячо.
    • 2 не прави 3
      1 0
      02:23, 3 авг 2022
      Европа и Азия не са 3 младеж
  • 2
    45
    456
    3 -4
    22:10, 2 авг 2022
    Скапани тъпанари. Само ПП.
  • 3
    Па
    ПАТРИОТ
    3 0
    08:09, 3 авг 2022
    Уважаеми собственици на този сайт. Вие бяхте и се надявам и да останете неопетнени за разлика от другия сайт-24 родопи- от всекидневното облъчване от публикации аза дпс и турските мекерета.постоянно разни т.нар.лидери в турция ,обвързаности само с турски общности и нищо по цивилизовано. В другия сайт е страхотна цензура.публикуват се само положителни коментари и статии за дпс .отризателни -абсурд.чат-пат за парлама и прах в очите нещо незначително отрицанелно. В заключение - 24 родопи е турски сайт-филиал на дпс и техните далавераджийски структури и лидери. Тази партия следва наистина да бъде не изчегъртана а изритана. Какви права и каакви свободи по различни от останалите общности в страната .докога ще жонглират с тези изтъркани клишета.най големите възродители бяха техните лидери като сава,павел и т.н.и т.н.заедно с бившите парийни лидери.
Последни новини