Държат ли се за ръце или не - това е въпросът

Предизборната кампания не е започнала, а мятането на кал не е спирало. Тази енергия, ако можеше да произведе ток или топло, би могла съществено да допринесе за преодоляването на енергийната криза.

Снимка на фоторепортера на БНТ Десислава Кулелиева  бе споделена във фейсбук страницата на "По света и у нас" с текст "Премиерът Кирил Петков и шефката на кабинета му Лена Бориславова напускат Министерския съвет, хванати за ръка" , впоследствие коригиран и допълнен с още снимки от серията, на които се вижда как двамата не са хванати за ръка.

И на видеоклип от същото събитие в централното фоайе на МС се вижда, че става въпрос за зрителна измама.

Малко след като снимките бяха качени в официален профил на националната телевизия в социалната мрежа, телевизия "България ON AIR" публикува клип, на който ясно се вижда, че ръцете на Петков и Бориславова не се докосват нито за миг.

Началникът на кабинета „Петков” Лена Бориславова излезе с позиция във Facebook. Тя подчертава, че не би го направила.

„Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила”, заявява Бориславова.

​Тя обяснява, че няма проблем в това, че има такъв кадър. Но допълва: „Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната”.

„Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г. Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж. Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България”, завършва публикацията си Бориславова.

Все пак радостното в случая е, че все още Българската национална телевизия не е единствената на мястото на "невероятното" събитие и освен снимка има и видео, и от други източници.

"Браво на Националната ни телевизия, достойни! Молодец! Браво! Надминахте жълтите вестници! Дъното е ваше", гласи коментар под публикацията във фейсбук страницата на "По света и у нас".

Източник: nova

Коментари в сайта (3)

  • 1
    00
    00
    3 -2
    17:16, 2 авг 2022
    Държат се.
  • 2
    Ху
    хубаво е момичето
    6 -8
    18:00, 2 авг 2022
    а момчето е умно. Това са изтъркани номера.Тази ситуация едва ли ще накара хората да гласуват или да не гласуват за тях.По важно е какво правят:А те изгониха 70 руски дипломати.Поздравления.Показаха че не сме зависими от руския газ, въпреки всичките лъжи.Поздравления.Прекъснаха схемата на Борисов с пътните фирми.За съжаление следващите могат да я върнат.Махнаха частната фирма от Капитан Андреево.За съжаление корумпираната прокуратура и съд я върна.Трябва да си изчистим къщичката ако си искаме държавата.Браво на младежите.Бойко вече огладня и на всичко е готов само и само да се върне във властта, а е за затвора.
  • 3
    Гр
    гражданин
    1 0
    08:54, 3 авг 2022
    Какво значение има дали се държат или не? Тези, които търсят някаква интрига или друго, за да ги оплюват, не са намерили нищо друго! Само това заслужава да им се гласува доверие. Тези млади, не са като онези, които доведе Н.Величество! Лично аз мислех, че ще е така и се извинявам за недоверието!

Още новини

Последни новини