И в Първомай болницата заработи с електронно направление

От днес както навсякъде в България и в Първомайската болница пациентите се приемат с електронно издадено направление.

Справяме се отлично, нямаме проблеми- каза управителят на МБАЛ – Първомай д-р Румяна Бойлова в отговор на наше запитване дали има проблеми. „Все пак  ни беше осигурена възможност един месец да се запознаем със системата и да се научим да работим с електронни направления.

Д-р Добрин Кръстев, завеждащ АГО, потвърди, че проблеми няма. Това е едно улеснение за пациентите, каза той. Разбира се има неща, които могат да бъдат подобрени, но те се виждат в процеса на работа и ще бъдат изчистени.

Целта на електронната хоспитализация е да не се пренасят хартиени документи, а регистрацията да става с един клик. Дигитален става целият процес от постъпването на пациента в лечебното заведение през диагностиката и лечението му до издаването на епикризата, като всички медицински документи ще бъдат част от съответното пациентско досие. Чрез Националната здравно-информационна система (НЗИС) в реално време ще може да се удостовери в кои болнични структури, колко пациенти, с какви диагнози и кога са постъпили, как са лекувани.

До края на годината предстои още надграждане на пациентското досие с въвеждане на всички медицински документи от началото на текущата година; въвеждане на е-пациентски лист или достъп до досието на медицинските специалисти; обхващане на денталната помощ от страна на НЗИС; както и въвеждането на електронните протоколи за скъпоструващи лекарства.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини