Анонимен сигнал е предизвикал полицейската проверка за спазване на ограничението на моста на Марица

Акцията на моста над р. Марица между Първомай и село Градина, е предизвикана от анонимен сигнал. В края на миналата седмица бяха глобени шофьори на тежкотоварни превозни средства, които нарушават ограничението от 5 т. за преминаващите.

По думите на кмета на село Градина Йордан Стоев сигналът е анонимен и в него има откровени лъжи и съмнителни твърдения. Накратко съдържанието е, че през моста преминават камиони, извозващи инертни материали от незаконна кариера. Изводът за незаконността не се основава на никакви документи и доказателства.

В друга част от писмото на „гражданите“ се прави намек, че шофьорите преминават необезпокоявани, защото  „си плащат“ и се прокрадват съмнения за корупция между полицаите.

Кой е автор на писмото и дали наистина е воден от загриженост за сигурността на пътуващите не може да се каже, но резултатът е актове на нарушителите, а между тях са шофьорът на сметоизвозващия автомобил; доставчици на хранителни продукти и строителни материали. Спрян е дори междуградски автобус, който се оказва, че е на „няколко килограма от ограничението“.

Безспорно е,че трябва да бъде спазван законът, казва кметът на селото Йордан Стоев, но ако искаме да постигнем разрешаване на проблема с моста, нашите усилия трябва да са в друга посока, а именно построяването на нов мост. А с глоби и доноси това няма да се получи.

До него и до кмета на общината е изпратено писмо, в което от Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават, че за построяването на новото съоръжение вече има избран надзорник – „Т 7 Консулт“ ЕООД. Очаква се до края на месеца да стартира отново процедура за избор на изпълнител на проекта, който „отлежава“ вече няколко години.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини