58 решения е взел местният парламент през първото полугодие

Председателят Христо Вълчев отчете дейността на  ръководения от него Общински съвет, Първомай през първото полугодие на тази година. Това стана по време на редовната сесия, проведена на 14 юли.

В деловодството на Общинския съвет през периода са постъпили 90 предложения от кмета на общината, заместник-кметовете, кметове на кметства, молби от граждани и юридически лица, които са резолирани по компетентност, в по-голямата си част са обсъдени от постоянните комисии и са трансформирани в актове на Общинския съвет.

През първите 6 месеца на годината  са проведени 6 заседания на Общинския съвет, на които са приети общо 58 решения. От тях 2 са за изменение на общински наредби, 4 са за приемане на програми, 4 за разпореждане с бюджета и финансите на общината и т.н.

Най-голям брой са решенията свързани с разпореждането на общинските имущества.  Приети са отчетите за изпълнението на няколко програми и др.

През отчетния период областният управител е упражнил правомощията  и е върнал за ново обсъждане  на  Наредбата за условията и реда за  публичните  предприятия и търговски дружества с общинско участие, приета на юнската сесия. Преразглеждането на този акт бе включено в дневния ред на вчерашното заседание.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини