Заседанието на правната комисия в НС се провали поради липса на кворум

ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" провалиха кворума на днешните заседания на Комисията по конституционни и правни въпроси и на енергийната комисия. Заседания изобщо не се проведоха, като на енергийна комисия да бъде изслушан дойде министърът в оставка Александър Николов.

Новата опозиция провали кворума на днешното заседание на правната комисия, а с това бойкотира и дългоочакваната реформа в КПКОНПИ. Тримата членове на комисията - Ива Митева, Андрей Михайлов и Златомира Мострова, се появиха пред медиите пред залата в НС, само за да кажат, че няма да влязат на заседанието. Според Ива Митева законопроектът за КПКОНПИ трябва да мине през обществено обсъждане, той е преписан от стар закон и не решава никакви сегашни проблеми.

Това е поредно заседание, което се проваля заради липса на достатъчно депутати в залата. В дневния ред на комисията бяха и текстове за промяна в ГПК и за ратифициране на Протокола за предварително изпълнение на Споразумението относно Единния патентен съд. 

Въпреки че точно от опозицията поискаха изслушване на премиера Кирил Петков, което ще се проведе утре, комисията по енергетика също не заседава по работата на правителството по диверсификацията на доставките. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини