Ще има ли нов кандидат за премиер на "Продължаваме промяната"?

Големият въпрос днес е кой ще получи мандата за съставяне на нов кабинет като кандидат-премиер от "Продължаваме промяната".

От ПП казват, че отговорът ще стане ясен скоро, когято се очаква изявление на Кирил Петков.

"Направихме съвещание на органите снощи и рано сутринта. Ще има изявление от ПП малко по-късно днес", каза на влизане в НС председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

Той не потвърди дали има ново предложение за премиер, но обеща изявление за това до час и половина.

Президентът Румен Радев трябва да връчи днес първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата политическа група в парламента - тази на "Продължаваме промяната".

На влизане в НС тази сутрин депутатът от ДБ Ивайло Мирчев намекна, че има нов кандидат, но не иска да обявява кой е преди изявлението на "Продължаваме промяната".

Междувременно отсъствието на премиера Кирил Петков в редовния блиц- контрол предизвика напрежение в пленарната зала. От "Има такъв народ" поискаха 30 минути почивка, за да бъдат извикани в НС премиерът Петков, вицепремиерът Василев и външният министър Теодора Генчовска.

"Да не се крият като жени в някое мазе, а да дойдат тука", каза Тошко Йорданов.

"Това е сексистко и обиждате дамите", направи забележка председателят Мирослав Иванов.

"Поправям се - да не се крият като зайци", допълни Йорданов.

"Ние имаме въпроси към премиера, въпреки че сме на тръни да не ни вкара в друга криза. Не разбираме какъв неотложен ангажимент има Петков, че да не дойде в НС. При положение, че вчера НС беше единствената институция, която работи да ни изкара от тази безизходица. Тази държава има една единствена институция, която се опитва да поеме отговорност - не премиера, президента, не е съдебната системата. Парламентът се опитва да ни извади от кризата. Всички се крият като мишки. Поканете Генчовска да отговаря тука. То не беше за Македония, то не беше за Русия. Премиерът казва, че тя е отговорна за всичко", каза Тома Биков.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини