"Продължаваме промяната" имат нов кандидат за премиер, обяви Атанасов

Кандидатът за премиер няма да е Кирил Петков. "Продължаваме промяната" имат нов кандидат за премиер. Новината съобщи пред бТВ съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"Нека не играем с имена на тука има-тука няма. Новия премиер ще го съобщи мандатоносителят. Шансовете за ново правителство нарастват", уточни Атанасов.

Той обясни, че в това решение ПП се отнася сериозно към обществените отношения. Тяхно право е да си съобщят решението си и не мога да обявя кой ще е новият министър-председател. Очакваме да получим покана от ПП да влезем в преговори за конструкция и състав на правителство, съобщи Атанасов.

Той очаква и БСП да се върне на масата на преговорите за съставянето на нов кабинет, за да се продължи политиката на мнозинството с обещанието да се бори с корупционните схеми на България. Според него трябва да се направят усилия да се състави правителство в сегашния парламент, базирано на евроатлантическо мнозинство.

Ако кандидатът за премиер е друг, трябва да се опита да убеди депутатите и от ИТН да го подкрепят, а не лидера им, настоя Атанасов.

За изгонването на 70-те руски дипломати, Атанасов заяви, че България не може да оттегля никакви ноти и това, което е свършено - "е край".

По думите му няма нужда да има никакви доклади на ДАНС. Вътрешната и външната политика се провеждат от Министерски съвет, посочи Атанасов и добави, че два списъка са представени от ДАНС на Външно министерство.

"Навремето, когато аз изготвих доклад да бъдат изгонени от България трима руски дипломати и го изпратих на Външно министерство, не съм го изпращал на всички институции", коментира Атанасов.

Той посочи, че държавният глава представлява България в международните отношения. Имам чувството, но не знам какви са причините, но президентът не може да скрие своята неприязън към министър-председателя, изтъкна Атанас Атанасов.

Според него правителството е неприятелско и неудобно за цялата руска агентурна мрежа в България. Сегашната политическа дестабилизация има сериозно участие на руската агентура в България, смята Атанасов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини