Децата от Детска приложна студия се представиха отлично на конкурс в София

   Шест  деца от Детска приложна студия, с ръководител Зорка Каразапрянова,   се завърнаха с  грамоти от 17-тия Национален конкурс на читалище ,,Христо Ботев – 1917” под надслов ,,Звезди обсипват свода небесен” , провел се в  град София през месец юни.

   Всички момичета - Мария Калинова, Габриела Иванова, Румяна Атанасова, Ива Палакова, Евгения Генова и Пламена Стефанова, получиха грамоти за успешно представяне в областта на изобразителното изкуство.  Мария Калинова и Габриела Иванова са  носители на наградата на читалището. Грамота имаше и за  ръководителката на децата –  Зорка Каразапрянова, която има големи заслуги за успешното представяне на децата в конкурса.

   Грамотите връчи заместник-кметът Радослава Ставрева. Тя пожела на малките художници да продължават да творят с вдъхновение и да печелят награди.

   След тези успехи, момичетата и ръководителката им се приготвят за Фестивала на изкуствата ,,Аполония” в град Созопол, тъй като са класирани за участие, след достойното си представяне в Дните на детското творчество в град Пловдив. Госпожа Каразапрянова сподели, че са получили покана от Община Самоков за участие в Национален конкурс за детска рисунка в рамките на ежегодната Национална награда за изобразително изкуство ,,Захарий Зограф” и ще работи с децата и през лятната ваканция,  за да може да  се подготвят и изпратят рисунките си. Конкурсът е с тематична насоченост и ще бъде посветен на Паисий Хилендарски, тъй като тази година се навършват 300 години от рождението му.

   Д.Мирчева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини