ИТН на консултации при президента

Няма нужда да споделям, че сме в обстановка на каскада от кризи, чието решение изисква ясно решение от институциите, така че да се отговори на нуждите на гражданите и техните растящи тревоги, което изисква отговорни действия не само в национален, но и в международен план. Това каза президентът Румен Радев в началото на консултациите за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент, които днес започнаха с представителите на „Има такъв народ“.

На срещата с президента са Станислав Балабанов, Ива Митева, Тошко Йорданов.

Да не допуснем България да остане в периферията на ЕС. Година след дебюта ви на политическата сцена, предполагам правите равносметка на изминалото. Не мога да не отбележа вашата последователна позиция по отношение на политиката към РСМ, допълни Радев.

Необходими са време и усилия за съставяне на правителство, но и неотложни действия за приемането на бюджета и важни закони, от които зависи Планът за въстановяване и устойчивост, каза той.

"Специално за нас е удовлетворяващо, че президентската институция постъпва наистина отговорно в такъв момент. Нещо, което не се осъзнава от част от политическите партии. Помним достатъчно добре, за да можем да правим сравнения с представители на Президентството преди и сега. Вашата роля е изключително важна и е прекрасно, че ясно го осъзнавате и не се криете зад някой друг", заяви Тошко Йорданов.

„В този ред на мисли ще помоля, малко нагло, да разсекретите онзи документ, който е при вас, за да се види кои политици лъжат. Лицемерието и лъжата са начин на общуване в българската политика. В този съвет не се казаха никакви неща, които могат да застрашат националната сигурност, но се казаха много лъжи”, каза Тошко Йорданов.

Днес предстоят разговори и с "Демократична България" и "Възраждане".

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ и ДПС. "Продължаваме промяната" и БСП отложиха консултациите, тъй като парламентарните им групи са ангажирани с обсъжданията на актуализацията на бюджета в Народното събрания.

Коментари в сайта

Последни новини