БСП ще се отзове на покана за преговори за втория мандат, "Възраждане" - не

Ако получим покана, ще се отзовем. Ще кажем нашите политики, които ще следваме - ако те бъдат припознати в по-голямата си част, ще разговаряме и за подкрепа за техния мандат. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Георги Гьоков от парламентарната група на „БСП за България“ в отговор на въпрос за разговори с „Продължаваме Промяната“, на които ще бъде връчен вторият проучвателен мандат за съставяне на кабинет.

По-рано днес номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер Николай Габровски бе отхвърлена от парламента.

Гьоков припомни, че основният приоритет за „БСП за България“ остава социалната политика.

От конструирането на парламента заявихме, че няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Ще разговаряме с всички останали, включително с „Продължаваме Промяната“ и с партията, която получи третия мандат, обясни депутатът.

Той отказа да коментира ветото на президента върху промените в Изборния кодекс.  

Попитан дали биха подкрепили втория мандат, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов каза "не" пред журналисти в парламента. Той отговори отрицателно и на въпроса дали биха участвали в разговори с „Продължаваме Промяната“. 

Според Костадин Костадинов разлика между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“ няма. Те даже днес си го заявиха сами, допълни той и се позова на изказване на Андрей Гюров („Продължаваме Промяната“), който казал, че от ГЕРБ са им преписали програмата. 

Не знам дали е точно така, но пък се наложи ние да им припомним, че те гласуваха неколкократно абсолютно хомогенно с ГЕРБ, ДПС и „Български възход“, коментира Костадинов. Те нямат някакви идейни и идеологически разминавания, добави Костадинов и коментира, че имат личностни такива. 

Единственото, което мога да ги посъветвам, когато получат мандата, да го върнат веднага, за да не губят времето на България, заяви Костадин Костадинов. По думите му това се отнася и за третия мандат с единственото изключение, ако той бъде даден на „Възраждане“. Смятам, че Радев няма да го даде на нас, коментира лидерът на „Възраждане“.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини