Край на паркирането върху тротоарите в центъра на Кърджали, ще глобяват и служителите от Синята зона

  Ново решения на Общинския съвет за промени в наредбата за Синята зона в Кърджали дава право на служителите на общинската фирма „Паркинги,гаражи и зони за паркиране”да глобяват шофьори , паркирали върху тротоари, зелени площи или на места за инвалиди, без съответен стикер. Те вече имат право да издават фиш, който да се плаща в Общината. Ако санкционираните не погасят задължението си към общинската хазна, задължението отива в НАП и се вписва,като задължение на регистрационния номер на колата. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на общинската фирма”Паркинги ,гаражи и зони за паркиране” Шенай Мехмедали. Тя подчерта,че на практика служителите й ще имат право да санкционират нарушителите на Закона за движение по пътищата.

  Шенай Мехмедали съобщи също , че от 22 юни вече са в сила новите граници на Синята зона в Кърджали. Те обхващат вече, целият район от Езиковата гимназия до Автогарата и от бул.”Беломорски” до река Арда. Решението на Общинския съвет не е стопирано от областния управител и вече се изпълнява. От днес започва чертаенето на паркоместата, както и поставянето на знаци. Целта е да се използват почивните дни,когато паркираните автомобили са по-малко.

  Предвид разширението на Синята зона е  увеличен и съставът на фирмата. Назначени са 6 нови служители, които в момента се обучават.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини