Учениците от ОУ ,,Христо Ботев”, с.Градина реализираха проект „Подкрепа за успех“

Изображение 1 от 4

       Учениците и учителите от ОУ ,,Христо Ботев”, с.Градина реализираха проект „Подкрепа за успех“, насочен към всички деца в начален и прогимназиален етап, които срещат затруднения в усвояване на учебното съдържание по различни предмети.  

       Основната цел на проекта – да се подпомогне равния достъп до качествено образование, по-пълно обхващане на учениците в училищното образование,  развитие на потенциала им за успешно завършване на средно образование и  бъдеща  професионална и личностна реализация.

         В процеса на изпълнение на проекта, в зависимост от индивидуалните потребности  на децата, са извършени дейности за  развитие и надграждане на компетентности, придобити в задължителните часове, както и за мотивиране на учениците за задържанe в училище и за предотвратяване на преждевременното напускане.

        Последната дейност – участие в междуучилищни дейности,  се осъществи съвместно с учителите и учениците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Първомай и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Караджалово. Заедно учениците показаха, че учейки, могат и да се  забавляват. Децата работиха по групи, решавайки задачи по български език и математика,  рисуваха, пяха, танцуваха, редиха пъзели и играха на различни игри. За всички имаше почерпка и подаръци.

         Проект „Подкрепа за успех“ се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

          Д.Мирчева

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини