"Търновската царица" открива поредицата театрални представления през май

С „Търновската царица“ на Разградския драматичен театър „Антон Страшимиров“ започва поредицата театрални представления от календара на Майските културни тържества. В Първомай идва професионална трупа, режисирана от  Бойко Илиев. Безспорната звезда в актьорския състав е Елена Петрова. Участват още Мариела Топалова, Марияна Бранкованова, Таня Карбова, Цветана Благоева, Веселин Борисов, Даниел Найденов, Евгени Стефанов, Николай Сяров.
Костюмите са на Жанет Иванова, а сценографията на Теодор Даскалов
 

Един млад и елегантен мъж се връща от чужбина в родния си град. "За тоя чорбаджийски син, отписан от паметта на търновци, се мълвеше, че изхарчил торби жълтици в парижките кафе-шантани и от него не бивало да се очаква нищо" го описва авторът Емилиян Станев. "Отъркал се в лустрото" на Запада, героят трудно понася "ориенталската леност и мърлявост". С това като че ли оправдава своята себичност и надменност.   Бавно, но сигурно превръща жената, която го обича в помощница, любовница, проститутка… И  се заиграва с богаташката щерка и негова пациентка. Така се сблъскват два морала, два свята. Сблъскват се представите за любов в цивилизования свят и простата народна етика, говореща с езика на природата. Природата, която е над всички нас.

 Спектакълът може да гледаме в читалищния салон на 5 май, от 19 часа. Входът е с пропуски, които се раздават пред читалището.

Следващият спектакъл е „Хотел между тоя и оня свят“. Под режисурата на Теодора Кирякова играе Театрален състав „Езоп“. На 9 май може да гледате премиерното представление. Входът е свободен.

Драматичният състав „Димитър Делчев“  към читалище „Св.св. Кирил и Методий“  ще представи премиерата си „Прах в очите“ на 25 май. Пиесата е на Йожен Лабиш и е под режисурата на Спас Янков. Входът ще бъде с пропуски.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини